Anime Severiz 1: Rurouni Kenshin ~ Meraklı Rakun

10 Eylül 2013 Salı

Anime Severiz 1: Rurouni Kenshin

Evet bir anime sevdalısıyım, çok sayıda izledim ama yinede Rurouni Kenshin in yerine hiçbirini koyamadım. Çocukken televizyonda Samuray X adıyla izlerdim, sürekli sahneler aklıma gelirdi bir kaç ay önce tekrar izlemeye karar verdim. İyi ki vermişim.

Anime bir ana seri ( 95 Bölüm ) ve 3 OVA dan oluşuyor. Ana seri karakterlerimizin Kenshin ile yollarının kesişmeleri ve yaşadıkları komik ve aynı zamanda dramatik olayları konu alıyor. Ayrıca ana seride yüzünde X işareti olan kahramanımızın geçmişinden bazı parçalarda görebiliyoruz. Bütün özellikleriyle sevilebilecek ve bağlanılabilecek bir kahraman. Fakat kafalarda çok fazla soru işareti bırakıyor seri. OVA larımızdan Rurouni Kenshin : Ishinshishi no Requiem alternatif hikaye. Diğer ikisi ise çok fena gerçekten çok fena ana seriyi izlemişseniz hele. Rurouni Kenshin : Trust and Betrayal Kenshin in geçmişini anlatıyor oldukça kanlı ve acıklı bir film. Fakat asıl darbe Rurouni Kenshin : Reflectiondan geliyor. Bu OVA ana seriden sonrasını anlatıyor ve inanılmaz dramatik. Gerçekten ölümcül. Son OVA nın tek kötü yanı benim açımdan çizimler oldu alıştığımız çizimlerden çok farklı ve rahatsız edebiliyor bir Rurouni Kenshin fanını. Her neyse tam anlamıyla etkileri hissedebilmeniz için önce ana seriyi ardından geçmişi ve son olarak hikayenin sonrasını izlemeniz gerekiyor.

Unutmadan birde animenin Live Action filmi çıktı. Aktarımlar hiç fena değil, hikayeye bağlı kalınmış ve replikleri bozmaktan kaçınmışlar. Karakter betimlemeleri bazen rahatsız ediyor ama Kenshin seçimleri iyi.




Ve hoşuma giden son noktası ise animenin kullanılan kılıç teknikleri birebir gerçek tekniklerden alıntı, doğru kullanılması için uğraşmışlar. Kenjutsu ilginiz varsa dikkatli izleyin derim bir çok şey çıkarabilirsiniz kendiniz için. İzlemediyseniz umarım öldürmemeyi kendine ilke edinmiş onurlu kahramanımız Kenshin in hikayesini beğenirsiniz.